Luft / Vatten

Luft vatten är en teknik där man utvinner energin ur uteluften. Man har alltså en utedel samt en innedel. I innerdelen har man varmvattenberedaren samt styrningen av värmesystemet. Det krävs att man har ett vattenburet system med golvvärme eller radiatorer. Det som också behövs är att man har tillräckligt stor radiatorkrets så att man inte behöver köra ut så höga temperaturer till elementen. Max 60-65 grader kan värmepumpen producera. I vissa fall kan det alltså behövas en komplettering med fler element. Storleken på värmepumpen kan variera från 5 kW upp till fastighetspumpar på 70 kW. Dessa kan även kaskadkopplas om ytterligare behov finnes.
Livslängden på ett Luft- vattensystem är ca 12-15 år och investeringen för en normalvilla på ca 150 kvm är 110 000 kr.
Besparingsmässigt är denna teknik lika effektiv som jord eller berg dock är livslängden kortare. Man räknar med att man kan göra besparingar upp till 70% jämfört då med el/olja/gas eller fjärrvärme.

 

Kontakta oss idag via formuläret eller via vår chat. Det går även bra att maila oss på service@jsenergi.com alternativt telefon 042 400 10 01, så berättar vi mer och kan även komma ut på ett kostnadsfritt hembesök.

 

Lokal information