Jordvärme

Jordvärme innebär att man lägger ner en kollektor (slang) i marken för att utvinna energin som finns på ca 1 meters djup. Det är solenergi som ackumuleras i marken och med hjälp av en värmepump kan man producera 65 gradigt vatten till värme samt tappvatten. Oftast så plöjer man ner kollektorn i slanglängder på ca 450 meter. Flera slangar kan plöjas ned utifrån vilket behov som skall tillgodoses. I större fastigheter kan man plöja ned kilometervis med slang för att tex försörja flertalet lägenheter eller en företagslokal. I en normalvilla på 150 kvm behövs i många lägen bara 1 slinga på 450 meter för att detta skall vara tillräckligt. 

Livslängden på en kollektorsslang är ca 150 år vilket gör denna investeringen väldigt långsiktig då man kan byta ut pumpen men köra vidare på samma kollektorslang. Priset för att investera i jordvärme kan variera en del utifrån förutsättningarna men i en normalvilla på 150 kvm ligger kostnaden för jordvärme runt 145 000 kr.

Då temperaturen i marken inte varierar lika mycket som tempreraturen i luften blir förutsättningarna för att procuera värme och varmvatten väldigt bra även när det är kallare i luften.

Kontakta oss idag via formuläret eller via vår chat. Det går även bra att maila oss på service@jsenergi.com alternativt telefon 042 400 10 01, så berättar vi mer och kan även komma ut på ett kostnadsfritt hembesök.

 

Lokal information